Navigare necesse est, sa den romerske militærlederen Pompeius til sine menn under en storm i Middelhavet i år 56 før Kristus. Mennene var redde for å seile fra Afrika med forsyninger av korn til Roma, men hærføreren ga dem en klar melding: Det er nødvendig å seile.

Vår tids variant av det latinske uttrykket er communicare necesse est: Det er nødvendig å kommunisere. Nøkkelordet communicare betyr opprinnelig å gjøre felles, og det kan direkte oversettes til kommunikasjon, som er kjernen i de tjenester jeg tilbyr.

Derfor dukket Communicare tidlig opp da jeg begynte å lete etter et egnet navn til min virksomhet; et navn som beskriver virksomheten presist og særegent.

Militærlederen Pompeius nøyde seg ikke med å si at det er nødvendig å seile. Han føyde til: Vivere non necesse: Det er ikke nødvendig å leve. Den moderne varianten av uttrykket skiller seg slik vesentlig fra Pompeius’ ord i antikken: Det er nødvendig å kommunisere, og det er nødvendig å leve. Og de to fenomenene henger tett sammen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*